About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Balsamico-lohi




Voi mitä herkkua! Juhannuksena tarjosin ja uudelleen tehdään äidin 65- juhliin ensi viikonloppuna. Resepti on pienellä kierteellä haettu, eli Nami-Nami -blogista tuosta eteläisestä naapurivaltiosta, jonne hän taas oli reseptin löytänyt kampaajalla suomalaisesta Anna-lehdestä.

Ja sitten tähän vois laittaa vielä vilkkumaan ne neonvalot, että HELPPOO, helppoo, HELPPOO, helppoo.. ja kaiuttimien kautta biiitiksi, herkkuu, herkkuu, herkkuu, herkkuu...

Balsamico-lohi

800 g lohifile, nahalla
merisuolahiutaleita
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä voiteluun


Balsamico-marinadi:
4rkl balsamico viinietikkaa
2rkl oliiviöljyä (käytä öljyä aurinkokuivatuista tomaateista, purkista siis)
2 rkl sitruunamehua
3 rkl kaprista, huuhdeltuna ja valutettuna
3-4 rkl pieneksi silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyyn säilöttyjä)
3rkl ruohosipulisilppua


Ota fileellesi sopiva, pitkänomainen kapea vuoka ja voitele se öljyllä. Aseta ruodoton file vuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta se merisuolalla ja mustapippurilla. Paista uunin keskitasossa 225C kunnes kypsää, mikä kestää n. 15-20 minuuttia.
Sekoita balsamico, öljy ja sitruunamehu ja pirskottele se kuumalle kalafileelle.
Sekoita tomaatit, kaprikset ja ruohosipuli ja levitä tasaisestikalan päälle.

Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2h. Sopii myös valmistettavaksi edellisenä päivänä. Kala tarjoillaan paistovuoastaan.

11 kommenttia:

  1. Kiitos lohivinkistä! Olen ihan urautunut lohen kanssa.

    VastaaPoista
  2. Lohen kanssa on ihana koittaa aina jotakin uutta. Balsamicoa en ole ennen käyttänyt lohen kanssa - täytyypä koittaa. Söin italiassa ankkaa balsamicokastikkeessa ja toimi muuten loistavasti.

    VastaaPoista
  3. löytyihän tämä vihdoin, hukkasin alkuperäisen Annan sen jälkieen kun olin kerran tätä kokannut - siitä saakka olen vesi kielellä tätä haeskellut..;)

    VastaaPoista
  4. Tiedän anonyymi tunteen kun on repti hukassa, eikä sitä tahdo löytyä edes googlaamalla...

    Mä oon ettiny jo vuosia (yli 10!) sellaista pikkujouluaikana jossain aamutv:ssä esitettyä silakkareseptiä, jossa oli mm. rusinoita ja pinjansiemeniä. Kerran kokattu ja kaverit vieläkin muistelee...vaan en osaa enää tehdä....

    VastaaPoista
  5. Moi Nanna! Joulupöydän herkkuja tässä vielä mietiskelen ja muistin tämän joskus lukeneeni.. Ehkä hieman muuttelen reseptiä, voipi olla että aurinkokuivatut tomaatit eivät oikein joulupöytään passaa, mutta katsotaan! ;-) Joka tapauksessa jotain tällä tyylillä valmistettua meidän joulupöydästä löytynee! Ihana blogi sinulla, seuraan säännöllisen epäsäännöllisesti! t. hanna (minnan kaveri)

    VastaaPoista
  6. Hei,
    huimaa tämä reseptien määrä aloittelevaa ruokabloggaajaa. Melkoinen arkisto!
    Selailin useampia juttuja ja päädyin nyt kommentoimaan tänne...Lähikaupassa onkin lohi tarjoukssesa, joten tästä lähtee resepti mukaan.

    VastaaPoista
  7. Jokihaka: No kaks vuatta näitä on kerätty, mutta kyllä ne on melkein kun itsekseen kertyneet, eka kesänäkään en tainnut ehtiä postailla mitään.
    Balsamico-lohi on hyvä valinta...ja kuvauksellinen, odotan innolla jos päätyy blogiin asti

    VastaaPoista
  8. Löysinpä tämän reseptin. Vasta nyt pitää kokeilla. Ihmettelen vaan, tarjoatko tuon lohen kylmänä. Vai lämmitätkö sen uudelleen vähän ennen tarjoilua? Ja vielä onko tämä alkuruoka vai pääruoka? Kyselee tyhmä herkkusuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei yhtään tyhmä kysymys. itsekin pohdin silloin...ja kyllä tänä on mun mielestäni kylmänä tarjoiltava,

      Poista
  9. Tämä meni oitis ensi kokeilun jälkeen mökki- ja/tai noutopöytä tarjoiluun, kiitos Nanna taas yhdestä uudesta lohireseptistä! T:Dolores

    VastaaPoista