About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Inspiroivat kakkukekkerit


Ja mikähän inspiroisi tavallista torstai-iltaa paremmin kuin herkulliset kakkukekkerit? No oikeissa puitteissa, seurassa ja superherkullisten leivonnaisten ympäröimänä, ei juurikaan mikään.

Joukko bloggaajia osallistui puolivuotiseen Myllärin Luomun Suomen Inspiroivin Leipoja - kisaan. Joka kuukausi osallistujille ilmoitettiin teema, ja sen pohjalta sai sitten kukin inspiroitua ja leipoa kuten parhaaksi näki. Juttuja on voinut seurata vaikka Myllärin Facesta. Kuukausittain Tomi Björck sitten tutustui blogeihin ja valitsi inspiroivimman blogin. Nämä 6 blogia kutsuttiin loppukilpailuun sekä lisäksi yksi musta hevonen, joka sai kutsun yleisöäänestyksen äänivyöryn perusteella. Kiitos siis kaikkien teidän, blogistani inspiroituneet ja äänenne antaneet, minutkin kutsuttiin paikalle.

Loppuhulinassa meitä oli paikalla viisi ja olimme saaneet tehtäväksi valmistaa kotona oman suosikki tai muuten vaan bravuurileivonnainen, joka puhuttelisi myös kotileipuria. Koska lähdin kotoa jo aamu seitsemältä, oli korvapuustit sun muut tuoreudet unohdettava. Bäädyin prownies'eihin. Ei kun toisinpäin.
Panin parhaan panokseni  peliin. Lisäsin luottoreseptiin ikiherkkujani pistaaseja, sekä pirullisen hyviä piilotaskuja, jotka sisälsivät  valuvaa suolakinuskia.

Saatan antaa huomenna reseptin jos oikein kinuatte.


Voittajaksi nousi Minkan omena-kinuski-kakku ja Kaakaota Kermavaahdolla blogi. Kakku oli huikean kaunis, omenainen ja mantelinen, kinuskista huolimatta ei mitenkään äkkimakea. Minka pokkasi voitosta upean palkinnon, lennot kahdelle Tukholmaan yöpymisineen ja illallisen Tukholman Farangissa. Hyvä Minka!



Kirsin keittiön porkkanakakun salaisuus oli ehkä kakkuseoksen ananaksessa, kakku oli todella mehevä ja maukas, eikä myöskään makea. Kirsillä oli koko joukon suloisin kannustajakin paikalla. Ja nuorin! (samassa henkilössä siis, enkä nyt puhu aviomiehestäsi). Kirsi on muuten todella pitkän linjan bloggaaja, ensimmäiset laajasta reseptivarastosta on kirjattu jo 2007!


Reseptimasiina Sari Tyrniä ja Tyrskyjä - blogista vei kyllä myös palan sydäntäni tällä rommilla maustetulla tyrni-suklaakakulla. Mikä pehmeys ja täyteläisyys. Sari taisteli voitosta ihan kalkkiviivoille asti tasapistein Minkan kanssa.



Potlock by one - blogia Tomi kehui useampaan otteeseen, tyylikkyydestä ja upeata modernista otteesta.  Mutta sen sanon, että erikoisherkullisia olivat nuo suklaamuffinit kookoskreemisellä sydämellä ja kauniilla ananaskoristuksilla. Siksipä koko kisan parhaita hetkiä olikin kun Terhi kuiskasi korvaani ; "Sun browniesit on mun suosikit!"

Tuomaroinnin hoitivat siis tiukasti Tomi Björck ja Myllärin Luomun markkinointijohtaja Riitta Salenius- Mela.  Tomi kertoi tykkäävänsä antaa myös sitä "rakentavaa" palautetta, joka aina kuulemma Mastercheffistä leikataan pois. Mutta näiden kakkujen äärellä positiiviset kommentit olivat päivän sana.



Lainatakseni Tomia, joka lainasi minua, kiteyttäisin asian yhteen lauseeseen: Jos nämä kaikki leipomukset olisi tarjottu jonkun YO-juhlilla, niin kerrankin olis pöydässä ollut sellainen trahteeri, ettei yksikään leipomus olisi jäänyt toisen varjoon. Ja se oli totta, maisteltuani kaikki olin hämmentynyt jopa kaikkien mauista, en nimittäin ole mikään makeahiiri ja yleensä näin monta lajia on liikaa, näemmä ei, jos laatu on kohdillaan.



Sen verran jänskää oli, etten oikein muista miten se Tomi minun leipomustani arvosteli.  Nyt jo toista kertaa annoksen kanssa Tomin edessä seisoneena olen alkanut ajatella että ymmärtääköhän se edes pohjanmaan murretta?( Kieltämättä puhetyylimme taitavat edustaa Suomen kielen äärilaitoja) No kyllä se muistaakseni ihan minunkin kohdalla kehumiseksi meni. Trendikäs suolakinuskin käyttö, taitava tekniikka sen käytössä ja loppuuna asti ajatellut käyttötarkoitukset. Ja maku. Ei jäänyt yhteen lusikalliseen. Jotakin tälläistä.


Lopuksi vielä skoolattiin kun minut  julistettiin yleisöäänestyksen voittajaksi ja etenkin kun Minka blogeineen koko Suomen inspiroivimmaksi leipojaksi. Kotiin lähdettiin kaikki  vielä uunituoretta Tomin keittokirjaa ja essua (jota ei voi pestä kun siinä on nimmari!) rikkaampana. 

Ja sitten olikin kiire junaan. Pakenin paikalta. Kiitos Myllärin Luomu ja uudet bloggajakollegat, oli hauska tavata. Kiitos Tomi. En ehkä kuitenkaan nyt käytä sitä kuvallasi varustettua  diplomia tikkatauluna. Toisaalta, ittepä ehdotti...




Julkaisu käyttäjältä Myllärin Luomu.

24 kommenttia:

  1. Ai vitsi nuo sun browniet näyttää hyville! Jään odottamaan reseptiä :) onnea yleisöäänestyksen voitosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ýritän keretä...huomiseksi on vaan yks esseen teko ensin.

      Poista
  2. Ootko vallan muuttanut pääkaupunkiin, kun ihan alvariinsa olet siellä kekkeröimässä? Mä mitään kateellinen ole... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, mutta yleensä vaan omin päin, ei ole Björckin Tomppakaan koskaan kutsulla heittänyt!

      Poista
    2. ai niin muuten, unohdin mainita, Kutsussa luki: Kutsumme sinut intiimiin leivonta-iltaan Tomi Björckin kanssa.

      Myllärin Luomulla on kyllä sana hallussa :D-

      Poista
    3. Hyvä kun muistit mainita nyt kumminkin :D

      Poista
  3. Ihanan näköisiä kaikki, en voi kuin huokailla, miten jotkut sitten osaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. No eihän tämä ny mitään rakettiitaidetta, eiku -tiedettä oo. Rakkaudella leipomiseen pääsee jo pitkälle!

      Poista
  4. Ihana kirjoitus Nanna!! Ja pikku neitokainen (joka nukahti heti, kun auto starttasi kotiinpäin) kiittää <3

    Oli mukava tavata... vaikka ei siinä jännityksessä ehditty montaakaan sanaa vaihtaa, joten toivon, että näemme joskus jossain uudelleen!! Se on vaan niin, että kun meiltäkin ajelee Helsinkiin päin kolmisen tuntia... ei siellä ihan joka viikko tule käytyä... mutta tälläiset tilaisuudet saa kyllä auton nokan etelään päin :)

    Kyllä kyllä, minä haluan browniessien ohjeen... olisin napannut siitä kokonaisen palasen, mutta kun ne "ilkeät" kamerat koko ajan tallensivat todistusaineistoa ;)

    Upeita kuvia olet ottanut... voinko napata niistä muutaman mukaani ja julkaista ne blogissani (laitan kyllä niihen kuviin (jos siis annat luvan), että ne ovat sinun ottamiasi :)

    Onnea vielä Nanna yleisön ihannetyttö eikun suosikki-tittelistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä laitan sähköpostilla tulemaan sulle.Kuvat on kyllä aika kauheita, mun kameralle oli niin pimiää, ja ei siinä oikein jaksanu keskittyä, toivotaan, että sieltä myllärin luomulta saisi niitä ammattilaisten ottamia.

      Kiva oli tavata, ja tosi lyhyeksi jäai kyllä aika minullakin, olisi ollut kiva rauhassa tutustua teihin kaikkiin, tuossa ajassa ei keriinny antaa kuin levottoman kuvan itsestään. :)

      Mutta nähdään seuraavalla kerralla, koska se sitten onkaan!

      Poista
  5. ONNEA Nanna <3 ,sinä olet niin hyvä !
    T: Aila

    VastaaPoista
  6. Sulle ei sitten mikään riitä, pitää mennä niittämään mainetta ja kunniaa myös leivontablogien tontille ;). Ei vaan oikeesti hieno suoritus, ei tainnut ihan yhdellä reseptillä/postauksella paikka finaalissa aueta. Brownies-reseptin ottaisin mielelläni testaukseen, kun mr maidotonkin lähtee viikon lopulla poikien kanssa lappiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ievana, jos Kinuskikissa nyt suuttuu!! ;)
      Mun finaalipaikka olisi siis täysin yleisön ansiota!

      Poista
  7. Ooh mitä kakkuja. Ja onnea tuonne kalkkiviivoille pääsystä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ja leivonnaiset olivat todellakin hyvänmakuisia ja aitoja, ei mitään kaunis päältä mutta syöväkelvottoman makea/kuiva/outo sisältä. Oikeasti, kuka vain noista olisi voinut voittaa, eikä siihen olisi ollut kellään sanomista.

      Poista
  8. Herkkuja! Se on tainnut pohjanmaa mennä sekaisin Tomista tämän myötä. Mies kävi eilen Seinäjoella parturissa ja kotiin tuli Tomin tyyliin leikattu mies ;)

    VastaaPoista
  9. Hahahhah!

    Olis kannattanu vaan käyrä Virroolla... ;)

    VastaaPoista
  10. Lääh! Mä kuolen tänne. Oon mehupaastolla ja tekee mieli KAIKKEA.....Noi sun browniet näyttää taivaallisilta. Ja hei, onneksi olkoon!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos Kira!

      Mehupaaston jälkeen kaikki maistuu vielä paremmalta! :)

      Poista