About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Ankanmuna-aamiainen


Ankanmuna-aamiaisesta tuli eräänlainen kokkeli. Sellainen mihin laitetaan kaikki herkut mitä keksii. Tai nyt sanoin kyllä väärin. Siihen laitetaan kaikki herkut, jotka omassa suussa maistuvat aamiaisella kananmunan kaverina. Maistuvat takuuvarmasti siis myös ankanmunan kaverina.

Viereen kun lisätään kupillinen mustaa Earl Greytä (jos ei kukaan vielä tiedä, niin Earl Grey on tee minun makuuni, harvoin, jos koskaan sorrun mihinkään muuhun) ja hyvää tuoretta leipää, sanomalehti ja vielä nukkuvat lapset, niin aamu alkaa takuulla hienosti.



Ankan(tai kanan)munakokkeli

2 munaa
1/4 punasipuli hienonnettuna
1/2 paprikan verran erivärisiä paprikoita (punaista, vihreää, keltaista)pieneksi pilkottuna
reilusti tuoretta korianteria
maun mukaan sriracha-chilikastiketta
1 rkl öljyä tai nokare voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

Kuumenna rasva paistinpannussa ja kuullota siinä miedolla lämmöllä sipuleita ensin pari minuuttia, lisää sitten paprikat ja kuullota toiset pari minuuttia.
Riko munat kulhossa, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada seos pannulle. Hyydyttele munat lastalla rakennetta koko ajan rikkoen, mutta älä paista kuivaksi.

Nosta lautaselle, mausta isolla kourallisella silputtua chiliä ja vielä lorauta maailman parasta eli srirachaa päälle (enpä olisi uskonut, että hurahdan johonkin valmissoosiin näin).


4 kommenttia:

  1. Se on se tee, mikä meitä yhdistää. Earl Grey -naisia minäkin.

    VastaaPoista
  2. Earl Greytä täälläkin silloin, kun teessäni on teetä!

    Silloin kun teessäni ei ole teetä, on ilta ja kyseessä on joku laventelinen tai kamomillainen hauduke, jonka nimi viittaa levollisiiin uniin. Niistä tosin osaa sanoa, mutta kiva traditio se sellainen iltahauduke.

    VastaaPoista