About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 17. helmikuuta 2015

Aasialainen nuudelisalaatti -ei niin nöpön nuukaa


Tämä ohje ei ole koskaan tainnut ehtiä blogiin asti vaikka sitä on menestyksekkäästi tarjottukin useissa kissanristiäisissä. Viimeksi Maitotytön sukusynttäreiden lihapullabaarissa. Salaatti on tosi hyvän makuinen, loputtomasti muunneltavissa ja lopultakin aika monelle hiukan erilainen ja eksoottinen (en puhu nyt teille, Aasia-foodiet!)

Reseptin bongasin Pioneer Womanilta joka taas oli perustanut oman versionsa Jamie Oliverin reseptiin ( joka löytynee muistaakseni ihan ekasta Alaston kokki-kirjasta), eli suositukset rentoon hyvänmakuiseen ruokaan ovat vahvat. Eihän tästä puutu ketjusta kuin Nigella. Jonka vietnamilainen kanasalaatti on muuten bueno!

Oikeasti toivon piristäväni itseäni tällä salaattipostauksella ja sen herkullisilla makumuistoilla. Olo on niinkuin jyrän alle jääneellä, puolentoista viikon influenssan jäljiltä. Ja 2 viikkoahan se kuulemma kestää...

Eniten ottaa pattiin, että en löydä Maitotytön lihapullabaarin lihapullareseptiikkaa mistään. Justhan se oli tässä pöydällä. Hyvänä puolena voin sanoa, että löysin sitä vastoin heinäkuusta asti kadoksissa olleen Schwäbische Kartoffelsalat-ohjeen. Mutta tää ei oo siis nyt se.




Aasialainen nuudelisalaatti
buffetpöytään ainakin 10:lle

Maistuvan salaatin salaisuus on ihanassa kastikkeessa.  Muita aineksia voit varioida mielesi mukaan, mutta tässä on kerrankin salaatti johon kylmä kiinankaali sopii. Älä jätä siis sitä pois.

Salaatti
1 paketti lasinuudeleita tai munanuudeleita ohjeen mukaan kypsennetynä, huuhdeltuna, valutettuna ja jäähtyneinä

1 kiinankaali silputtuna
1/2 punakaali silputtuna
1 pussi tuoretta pinaattia
1 rasia tai tölkki mungopavun ituja
1 punainen paprika ohuina soiroina
1vihreä paprika ohuina soiroina
1keltainen paprika ohuina soiroina
2 salaattisipulia ohuina suikaleina
1 iso kurkku, siemenet poistettuna ja ohueksi kurkunpyolikkaiksi siivutettuna
1 ruukku hienonnettua korianteria...tai enemmän
1 tölkki paahdettuja cashew pähkinöitä

Kun olet silpunnut kaikki ainekset sekoita ne yhteen suuressa astiassa. 

Sekoita kastikkeen aineet ja lisää ne salaattiin.

Kastike
1 limen mehu 
1dl öljyä
3 rkl seesamöljyä
1 dl soijaa
0.75 dl ruskeaa sokeria
3 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
2  tuoretta chiliä hienonnettuna
niin paljon tuoretta korianteria kuin sielu sietää.


Pitäkää peukkuja, että reseptituherruslappu löytyy. Siinä olis nimittäin mainiot cheddar-bbq lihapullat ja za'atar kanapullat -ohjeet.



8 kommenttia:

  1. Varmasti herkullista! Ei voi mennä pieleen, jos on limeä, inkivääriä ja cashew-pähkinöitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siihen tulokseen mäkin oon tullu! Hauskaa tässä salaatissa on myös se, että se on erittäin ruokaisa, vaikka siitä puuttuukin "ruokaisan" salaatin tunnusmerkit: liha, kala, juusto, pavut tai linssit. Ja täähän passaa mainiosti myös gluteinittomille kun tekee riisinuudelista!

      Poista
  2. Tuon tapaiset salaatit ovat herkkuani;itsellänikin jonkinlainen versio siitä.Nami nami ja pitää taas laittaa tuon tapaista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, välillä unohtaa näiden olemassaolon ja sitten kun tekee niin ei voi ymmärtää miksi viime kerrasta on niin pitkä aika. Kai se vaan on se, että maailmassa on liian paljon hyvää ruokaa.

      Poista
  3. Paranemisia! Lapulle raapustetun ohjeen löytymisessä on aina toivoa. Mutta jos sapuskan on tehnyt jostain interneetin syövereistä, hukannut linkin ja ajatuksen millä sen aikoinaan löytyi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, lapulla, lapulla. Ihan vetelin nimittäin ainekset oman pään mukaan... elän toivossa!

      Poista
  4. Mäms :) Meilläkin on joihinkin perhejuhliin tehty nuudeli- ja muita aasialaissalaatteja ja menekkiä riitti. Allergiat oli todella helppo huomioida, kun käytti riisinuudeleita ja laittoi vielä pähkinät viereen omaan kippoon tarjolle. Eli lämpimästi suosittelen juhlasapuskaksi minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja tuntuu että vieraatkin tykkää kun ei oo aina ne perinteiset salaatit.

      Poista