About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

lauantai 8. huhtikuuta 2017

NOPEIN IKINÄ: TERIYAKILOHI JA PAK CHOY


Ja nopeinta sen kuuluu ollakkin, jos kokkausaikaa on kaapista odottaviin suihin vain 20 min. Näin on muuten juurikin tänään: Helsinki, Teurastamo, Kellohalli, What's Cooking Helsinki - näytöskeittiö kello 16, tänään Herran vuonna 2017 ja huhtikuisena lauantaina, pieni bloggaaja (ei kirjaimellisesti), kaksi kalaa ja jonkin verran pak choyta.

Viime vuonna tein suuren suosion (koska herkullisia) saaavuttaneita korealaisia lihapullia ja tällä kertaa piti miettiä, että mitä ihmettä tekisin...huomasin koko ajan päätyväni nerokkaisiin vegeruokiin ja vekkuleihin leivonnaisiin, mutta koska niillä on omat näytöskeittiönsä ja minä olin ilmoittautunut maustamiskeittiöön, piti jotain aiheeseen liittyvää keksiä.

Tähän reseptiin päädyin, koska:

  • Tässä tosiaankin jujuna on maustaminen; helppo teriyakikastike, joka soveltuu myös vaikka kanalle
  • Lohen siis voi maustaa muutenkin kuin tillillä ja sitruunalla
  • Koska kalaa pitäisi syödä useammin eikä vaihtoehtoisia lohireseptejä ole koskaan liikaa
  • Koskan nälkäkiukku on pelottavaa, ja 20 minuuttia on arkena ruuanlaiton maksimi, tai homma leviää käsiin. Jopa äiti alkaa kiukkuilla
  • Pak choy ei ehkä ole vielä aivan tuttu vihannes kaikille
  • Ajattelin klaaraavani tämän näytöskeittiön paineessa
  • Ja näitähän kaikki on aina vailla; nopeita ja simppeleitä reseptejä

Mikään tulinen resepti tämä ei ole, sillä lailla ihan perheystävällinen, suolaa on tietysti soijan ja kalakastikkeen muodossa ihan kotitarpeiksi asti.

Saman tyyppinen, mutta tulisempi versio on sriracha-lohi. Jos mahdollista, se on vieläkin yksinkertaisempi, mutta potkumpi. Jos ei tarvitse miettiä mausteisuutta, pilko tähänkin kastikkeeseen chiliä.



Nopea teriyakilohi ja pak choy

2:lle

300 g lohifilettä 2 annospalana
1 tl sweet chili-kastiketta
1 tl hunajaa
1 tl seesamöljyä
1 rkl miriniä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl raastettua inkivääriä
2 isoa pak choyta
1 rkl kasvisöljyä
2 tl seesamöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 rkl kalakastiketta
0,5 dl vettä

pinnalle
1 rkl seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita sweet chili-kastike, hunaja, seesamiöljy, mirin, soija ja inkivääri keskenään. Laita lohi uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Laita uuniin 10 minuutiksi.

Leikkaa pak choyn tyvestä pala niin, että saat lehdet erilleen. Kuumenna öljy pannulla tai wokissa ja freesaa valkosipuli pehmeäksi. Lisää pak choy ja paista veteläksi. Kaada vesi, seesamöljy ja kalakastike päälle, sulje kansi ja anna höyrystyä 5 min.

Paahda seesaminsiemenet.
Kokoa annos laittamalla lautaselle tai kulhoon pak choy, sen päälle lohi ja lopuksi seesaminsiemenet ja korianteri. Joku unohti näissä kuvissa seesaminsiemenet...


No paas kattoen kuinka mun käy. Saako jokainen katsoja oman annoksensa? :) Näytöskeittiöihin ja ilmaiseen yleisötapahtumaan kannattaa saapua koska tahansa 12-17 välillä. Viimeisenkin tunnin aikana on  vielä kolme kovaa kokkaajaa. Ja sitä ennen? OMG!


7 kommenttia:

  1. Mikä sattuma! Tein eilen aika samantyypistä ruokaa: wokkiin pak choyta, fenkolia, valkosipulia, chiliä ja lohifilee uuniin ja ulos tullessa sai misovoita päällensä. Tarjoiluasetelmakin muistuttaa kovasti sun! Resepti tulossa blogiin ensi viikolla. What's cooking olisi ollut mielenkiintoinen tapahtuma...ehkä ensi vuonna. Onko niin että kuka tahansa bloggaaja voi osallistua seminaariin? Onnea kokkailuun ja mukavaa viikonloppua Maalaisbistrosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämä on kaikille ruokabloggaajille avoin ja ilmainen tapahtuma, kannattaa tulla seminaariin kuuntelemaan mielenkiintoiset luennot, verkostoitumaan, kivoihin workshopeihin... Tosi kiva tapahtuma!

      uu, tuo sun lohi se vasta hyvältä kuulostaakin!

      Poista
  2. Onpa kiva ohje! Pak Choy ja tää makumaailma vois ehkä toimia hauellekin, mitä luulet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia, kiitos! ...ja miksei? Hauki on kala! :D (en voinut vastustaa) Siis Kuha on kalaa jne...

      Poista
    2. Hahaha! Hyvä, että et vastustanut. Hekotan typeränä täällä itsekseni ääneen :D

      Poista
  3. Tää oli ihan älyttömän hyvää, piti heti kokeilla tehdä kotonakin. Kiitos hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, hyvä! Sriracha lohi on myös nopea ja herkku.

      Poista