About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Suklaataivas ja Suomimarjat


Hyvä on hyvää ja suklaa on taivaallista. Kotimaiset vadelmat herkuista herkuin ja mansikat maistuvaisia. Kylkeen kippo vatkattua vaniljavaahtoa tai sitrunalla maustettua vaahdotettua kermaa ja mascarponea tuo juuri sopivasti raikkautta tähän sulkaiseen unelmaan.

Tämä resepti on napattu ystävältäni Virpiltä, joka jakaa rakkauteni ruokaan ja on itse varsinainen keittiövelho. Lähdin Vantaalle auttamaan Valtteri-pojan rippijuhlien laitossa, olimme lyöneet viisaat päämme yhteen, suunnitelleet kylmän buffet-ruokailun, yksinkertaisen herkullisen. Jälkiruuan ja "rippikakun" virkaa toimitti tämä todella runsaan suklainen Virpin luottoresepti. Niin rikas, mutta ei silti liian makea. Voin vain lämpimästi suositella. Kakku, kuten moni hyvä suklaakakku, on hyvä tehdä 1-2 päivää etukäteen, niin sen maut ja koostumus sen kun paranevat. Alkuperäinen resepti löytyy Alkon etiketti lehdestä nimellä Suussa sulava suklaakakku.

Suklaakakku -erinomainen

12-16 annosta

300g tummaa suklaata
150g voita
6 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus
150g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1rkl voita

Päälle mansikkaa, vadelmia, mustikkaa tai vaikka hedelmiä...

Voitele ja jauhota 24cm:n irtopohjavuoka ja pistä uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.

Erottele munat. Vatkaa keltuaiset ja desi sokeria vaahdoksi ja toisessa kulhossa valkuaiset ja puoli desiä sokeria.

Lisää sulatettu, jäähdytetty suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon ja siivilöi mukaan myös jauhot sekoittaen. Sitten, kevyesti nostellen lisää seokseen valkuaisvaahto.

Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista 200:ssa 30-35 minuuttia.

Kakun tulee olla kunnolla jäähtynyt ennen kuorrutusta. Kuumenna, mutta älä kiehauta kermaa ja lisää siihen sitten suklaa pieninä paloina sekä voi ja sekoita kunnes tasaista. Valuta kakun päälle ja anna vetäytyä. Juuri ennen tarjoamista vyörytä kakun päälle kimara suomalaisia marjoja tai eksoottinen hedelmäsekoitus.

Virpi päräytti kakun tällä kertaa puolitoistakertaisena, 24 hengelle vähän isommassa vuuassa hiukan pitemmällä paistoajalla. Kakkua ei saa tietenkään paistaa rutikuivaksi. Suklaata käytettiin siis kakkuun 750g! Huh Huh!

Jotta menisit lopullisesti pyörryksiin suklaakakkujen valloittavassa maailmassa muistutan sinua myös superhelposta, suklaattomasta, mutta niin suklaisesta Mutakakku-reseptistä tai tästä alunperin Tupun suklaakakku-reseptistä muru. Myös Eeva/Kauhaa ja rakkautta julkaisi juuri oman luottosuklaakakkureseptinsä. Jos omani oli Suklaataivas niin Eevan oma lienee sitten sieltä toiselta suunnalta, koska oli kuulemma syntisen hyvää!

Amen to that!


9 kommenttia:

  1. Nam - herkulliselta näyttää...uskoisin tuolla suklaamäärällä olevan syntisen hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on juuri synttärikakunleivonta tässä käsillä ja mitäpä muuta sankari just sanoi, kuin että voisko siinä olla suklaatakin. No tässäpä olisi! :D taidan apinoida.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi tuttu kertoi jus myös Kodinkuvalehdessä olleen suklaabritan olleen todella hyvää. Senkin reseptin vois kaivella esiin.

      Poista
  3. Ei voi tulla huono kakku jos suklaata on näin ihanan paljon ja lisukkeena tuoreita kauden marjoja. Minulla on nämä kakkuleipomukset unohtuneet kesän aikana täysin, ehkä sitä voisi tästä inspiroituneena pyöräyttää loman loppumisen kunniaksi kakun?! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuumauksen alla edelleen, kun kaikenmaailman kauniit ja lämpöiset kesäpäivät houkuttelevat ulkoilemaan keittiössä oleskelun sijaan ;)

      Poista
  4. Suklaa ja tuoreet marjat todellakin ovat hyvä makupari. Tätä voisi syödä hiljaa hyräillen...ja toivoa, ettei kukaan tulisi häiriköimään kahdenkeskistä hetkeä minun ja kakkupalan välillä.

    VastaaPoista